Overname Time Warner kost AOL winst

AOL Time Warner heeft het afgelopen kwartaal een verlies van 1 miljard dollar geleden. "Het verlies van AOL Time Warner komt door de kosten die we begin vorig jaar moesten maken, bij de overname van Time Warner", werd bij de bekendmaking van de jaarcijfers gezegd.

Maar met de oorspronkelijke activiteiten van AOL ging het even niet lekker en de zowel de muziek- en filmdochter als de activiteiten voor de kabeltelevisie liepen minder dan verwacht. CNN liet trouwens de droevigste cijfers zien. Volgens het concern loopt de internetpoot nu weer een stuk beter door een toename van het aantal abonnementen. De omzet over het afgelopen kwartaal steeg met 8 procent naar 10,2 miljard dollar. Dat komt overeen met wat de analisten al dachten. De nieuwe onderneming verwacht voor dit jaar een omzet van 40 miljard tegen 36 miljard dollar. De brutowinst komt dan uit op 11 miljard dollar, maar of de rente en de afschrijvingen daar iets van overlaten weten we over een jaar pas. En met de vertragende Amerikaanse economie kan men zich afvragen of de prognose in de loop van dit jaar niet bijgesteld moet worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-06T00:00:00.000Z Dirk Ringenoldus
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.