Cisco doet het slechter dan verwacht

De tweede kwartaalresultaten van Cisco Systems, 's werelds grootste leverancier van netwerken voor internet, zijn lager dan verwacht.

In het tweede kwartaal van het lopende boekjaar realiseerde Cisco een winststijging van 48 procent tot 1,33 miljard dollar. Inclusief acquisitiekosten en voorzieningen kwam de winst lager uit, op 874 miljoen.
Mooie cijfers, maar lager dan waarop de analisten hadden berekend. Hetzelfde gold voor de omzet. Die steeg met maar liefst 55 procent tot 6,75 miljard dollar, maar de analisten hadden gerekend op 7,2 miljard dollar omzet.
Cisco maakte de cijfers nabeurs bekend, en in afwachting van de resultaten steeg het aandeel bijna 4 procent. Toen de cijfers bekend werden, zakte het aandeel in de handel nabeurs meteen weg.
Cisco gaf geen concrete verwachting af voor het lopende boekjaar, maar deelde slechts mee 'vertrouwen te houden in de marktmogelijkheden in de komende drie tot vijf jaar'. Wel blijft het bedrijf 'voorzichtig ten aanzien van de implicaties van de korte pauze in de huidige tien jaar durende expansie van de Amerikaanse economie', aldus topman John Chambers in een persbericht.
Met de publicatie van deze cijfers schreef Cisco Systems geschiedenis. Het was namelijk de eerste keer sinds de beursgang van Cisco elf jaar geleden, dat resultaten van het bedrijf onder de verwachting van analisten uitkwamen. Overigens had Chambers daar al eerder voor gewaarschuwd.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-07T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.