Tie Holding verwacht winst rond de zomer

Het Hoofddorpse softwarebedrijf Tie Holding verwacht rond de zomer winst te maken. Het afgelopen kwartaal werd geld verdiend met de lopende activiteiten, maar werd door afschrijvingen en dergelijke nog een verlies geboekt van 2,8 miljoen euro.

Dat was 800.000 euro minder dan in het derde kwartaal van vorig jaar. Voor het komende kwartaal verwacht Tie een 'substantiële verbetering' en in het tweede kwartaal moeten er dan echt zwarte cijfers komen.
Tie verwacht de omzet in het huidige gebroken boekjaar te verdrievoudigen, vergeleken met 9 miljoen euro in 1999/2000. De omzetgroei in het eerste kwartaal kwam geheel autonoom tot stand. Volgens Tie heeft het bedrijf conservatieve boekhoudmethoden, waarbij R&D- en overnamekosten in de kortst mogelijke tijd worden afgeschreven. Dat levert nu rode cijfers op, maar betaalt zich terug in de resultaten in de toekomst, denkt Tie. "In het afgelopen kwartaal heeft Tie een aantal belangrijke contracten gesloten en de vooruitzichten voor de rest van het jaar zijn goed", zo stelt bestuursvoorzitter Dick Raman in een persbericht.
Tie Holding is actief op het gebied van elektronische handel via het internet: e-commerce. Het bedrijf levert softwareoplossingen voor e-commerce toepassingen en bijbehorende diensten. Hierbij wordt voornamelijk gericht op hetbusiness-to-business (zakelijke) segment van de e-commerce markt. Tie Holding is niet alleen in Nederland actief, maar ook in onder andere de Verenigde Staten, Hong Kong, Frankrijk en het Midden Oosten. De klanten van Tie Holding bevinden zich onder andere in de sectoren detailhandel, gezondheidszorg, financiële dienstverlening, transport en de industrie.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-07T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.