De Hond daagt Newconomy voor de rechter

Maurice de Hond daagt Newconomy voor de rechter als het bedrijf geen vergadering uitschrijft voor de aandeelhouders.

Naast het afdwingen van de aandeelhoudersvergadering eist de geschorste topman onmiddellijk aftreden van de Raad van Commissarissen en opheffing van zijn schorsing. Voor de gevolgen van deze schorsing overweegt hij een schadevergoeding te eisen, omdat hij niet door een buitengewone aandeelhoudersvergadering is weggestuurd. Hij stelt de commissarissen ook aansprakelijk voor alle schade die Newconomy en de aandeelhouders hebben geleden. De Hond wil zo voorkomen dat het bedrijf kapot gaat.
Hij komt ook met de vermoedens dat de bestuurders al maanden bezig zijn met het voorbereiden van een machtsgreep. Zelf besloot hij in december om in mei 2001 op te stappen als bestuursvoorzitter. Volgens de Hond was de Raad van Commissarissen half november al in contact getreden met zijn vervanger Kees Scholtes. Toen is ook het curriculum vitea van Scholtes al naar de voorzitter van de Raad van Commissarissen gestuurd. Volgens De Hond zijn dit duidelijke bewijzen dat de `coupe' al maanden van te voren gepland is.
Maurice de Hond werd op 23 januari geschorst als bestuursvoorzitter door de Raad van Commissarissen. Hij zou zijn werk niet goed doen. Het geld dat vorig jaar bij een beursgang werd opgehaald, is bijna op.
Newconomy is niet van plan om de eisen van De Hond in te willigen. De aandeelhoudersvergadering staat gepland voor eind februari en zal niet verschoven worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-07T00:00:00.000Z Tania Veldkamp
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.