Nasdaq fors lager door tegenvallend Cisco

De lager dan verwachte kwartaalresultaten van 'internetbackbone' Cisco hebben de Nasdaq flink op achterstand gezet.

De Nasdaq Composite Index sloot 2,1 procent lager op 2607,82 punten.
Cisco sloot uiteindelijk 13 procent lager op 31,06 dollar, nadat het eerder op de dag zelfs even een verlies van 16 procent noteerde. De tegenvallende cijfers van Cisco misten hun effect niet op de andere technologiefondsen, of zoals Michael Lyons, senior handelaar van Morgan Stanley Dean Witter, het omschreef: "Als Cisco niest, worden de anderen verkouden." Vrijwel over de gehele linie moesten verliezen worden geïncasseerd; even schommelde de Nasdaq zelfs rond een verlies van 4,1 procent (minus 110 punten).
Met Cisco als katalysator scoorden ook concurrenten als Juniper en JDS Uniphase lager. Juniper verloor 7,6 procent op 94,4 dollar en JDS Uniphase moest 7 procent prijsgeven op 48,25 dollar. Ook andere aan (tele-)communicatie gekoppelde fondsen deden een stap terug, zoals de producent van telecom-apparatuur Lucent, dat bijna een dollar verloor op 17 dollar. En het cijferfiasco van Cisco had ook zijn effect op de overige technologiefondsen, zoals op Hewlett Packard dat met 2,17 procent terug moest naar 36 dollar en op chipgigant Intel dat 1,41 procent inleverde op 34,9 dollar.
Analisten wijzen erop dat de recente renteverlaging van de Federal Reserve nog niet de gewenste verlichting heeft geboden voor de enigszins kwakkelende Amerikaanse economie. Ze sluiten dan ook niet uit dat Fed-voorzitter Alan Greenspan op niet al te lange termijn opnieuw voor een (rente-)verrassing zal zorgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-08T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.