Telecomfondsen Damrak krijgen rake klappen

De tegenvallende verwachtingen rond de beursgang van het mobiele telecommunicatiebedrijf Orange, dreven met name de telecomfondsen in het verdomhoekje.

Mede daardoor moest de AEX 1,14 procent prijsgeven op 624,94 punten.
De terugval werd ook veroorzaakt door de tegenvallende resultaten van het Amerikaanse Cisco. De teleurstellende resultaten van de internet-netwerkleverancier zorgden eerder op de dag al voor een bedrukte stemming onder de technologiefondsen.
De telecomfondsen kregen stuk voor stuk rake klappen na de aankondiging van France Telecom dat het slechts 6,8 miljard euro denkt te kunnen binnenhalen met de beursgang van zijn mobiele dochter Orange. In januari ging het Franse telecomconcern nog uit van een opbrengst van tussen de 7,2 en 8,4 miljard euro. De tegenvallende berichten hadden meteen z'n effect op het aandeel KPN dat nog steeds van plan is dit jaar zijn mobiele dochter KPN Mobile naar de beurs te brengen. KPN verloor maar liefst 7,4 procent op 14,67 euro en was daarmee kampioen-verliezer onder de AEX-fondsen. Ook op de Midkap moesten de telecomfondsen een veer laten. Zo verloor Versatel 9,2 procent op 13,30 euro.
Ondanks de vele teleurstellingen, waren er ook enkele lichtpuntjes. Zo won op de lokale markt softwarebedrijf Exact 11,5 procent op 37,80 euro. De beleggers reageerden verheugd op de winststijging van 30 procent die het bedrijf kon melden en op de forse omzetgroei die het voor dit jaar verwacht. Exact heeft aangekondigd zijn positie in de Verenigde Staten uit te bouwen met de overname van het Amerikaanse Macola Technologies. Ook software-ontwikkelaar Tie, waarin ook internetinvesteerder Newconomy deelneemt, kon tevreden zijn. Het bedrijf verwacht voor de zomer een positieve resultaten te kunnen laten zien en werd daarvoor beloond met een koerswinst van 10,6 procent op 4,32 euro.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-08T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.