British Telecom ziet winst flink dalen

British Telecom heeft in het derde kwartaal de winst flink zien dalen, vooral door de rentelast die het telecomconcern met zich meedraagt.

Hoewel de omzet met 11 procent steeg naar 5,25 miljard pond (ruim 18 miljard gulden), daalde de netto-winst met maar liefst 71 procent tot 136 miljoen pond.
Vergeleken met een jaar eerder is de schuld van British Telecom enorm opgelopen tot ongeveer 30 miljard pond (104 miljard gulden). Het bedrijf moet bovendien meer rente betalen, omdat kredietbeoordelaar als Standard & Poor's en Moody's de kredietwaardigheid hebben verlaagd tot het laagste niveau ooit. De kredietbeoordelaars zijn vooral negatief over de vele miljarden die de grote telecombedrijven hebben uitgegeven aan Umts-licenties. Ze moeten nu ook nog eens miljarden-investeringen doen in netwerken voor Umts en de kredietbeoordelaars betwijfelen evenals veel analisten of de telecombedrijven die invsteringen wel kunnen terugverdienen.
Om aan de kritiek tegemoet te komen heeft British Telecom al aangekondigd om de schuld voor het eind van dit jaar in elk geval terug te brengen tot ongeveer 20 miljard pond (70 miljard gulden), onder meer door de verkoop van bedrijfspanden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-09T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.