Techsector Damrak blijft instabiel

De technologiesector op het Damrak blijft last houden van instabiliteit en veranderlijkheid. De AEX-index sloot uiteindelijk 0,19 procent hoger op 623,85 euro.

Onder de technologiefondsen viel vooral de koerswinst van ICT-dientverlener Getronics op. Het eerder zo veel geplaagde fonds won 3,5 procent op 7,11 euro. Getronics profiteerde met name van de overname van branchegenoot Sema door het Amerikaanse Schlumberger. Gefluisterd wordt dat ook Getronics als een mogelijke overnamekandidaat wordt beschouwd.
Ook het aan de lokale markt genoteerde Asmi, dat apparatuur voor de chipindustrie produceert, wist in aanloop op de bekendmaking van de jaarcijfers 2,5 procent hoger op 18,75 euro. Asmi verdrievoudigde over het afgelopen jaar de nettowinst met 31,6 miljoen euro. De omzet steeg zelfs met 74 procent naar 266,9 miljoen euro. Maar voor dit jaar verwacht Asmi een gelijkblijvende omzet en winst. Het bedrijf signaleert een afzakking van de vraag naar halfgeleiders en de afnemers stellen daardoor volgens Asmi hun voorraden naar beneden bij.
Ook het AEX-fonds Asml had daardoor last van verliezen. Maar uiteindelijk wist de producent van chipmachines het verlies toch beperkt te houden tot 25,80 euro, minus 0,3 procent. De andere tech-zwaargewichten boekten een lichte terreinwinst. Zo sloot elektronicaconcern Philips 0,50 eurocent hoger op 37,06 euro en steeg KPN met een kleine 40 eurocent naar 14,25 euro. Ook kabelaar UPC boekte een lichte terreinwinst: met 16 eurocent naar 13 euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-13T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.