Nasdaq licht lager na toespraak Greenspan

Na een kortstondige rally sloot de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq toch licht lager, met 2,5 procent op 2427,72 punten.

De toespraak van Alan Greenspan tegenover de Amerikaanse Senaat, waar de beleggers met spanning naar uit hadden gekeken, had geen verlichtend effect. Weliswaar klonk Greenspan in zijn toespraak minder somber over de vooruitzichten voor de Amerikaanse economie, hints over een eventuele renteverlaging bleven achterwege en sommige beleggers gaan er dan ook van uit dat een nieuwe renteverlaging langer op zich laten wachten dan was voorspeld.
In de halfgeleidersector moest vooral Intel het ontgelden. De chipgigant kreeg een tik van 6,2 procent op 32,4 dollar na eendowngrading van Credit Suisse First Boston.
De terugval van Intel zorgde voor en negatieve correctie voor de gehele halfgeleidersector. Maar ook onder de computer-, internet- en telecommunicatiefondsen vielen verliezen te noteren. Zo moest de leverancier van apparatuur voor de telecommarkt, Lucent, opnieuw bijna anderhalve dollar op 13,5 dollar inleveren, een verlies van bijna 10 procent. Lucent kan onder beleggers al dagen geen goed meer doen, zeker na de aankondiging van Amerikaanse beurswaakhond Sec dat de boeken van het bedrijf gaat controleren op onregelmatigheden.
Positief nieuws was er ook, waaronder voor computerleverancier Hewlett-Packard dat bijna 2 procent hoger sloot op 32,6 dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-14T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.