Orange doet het niet best op de beurs

De beursgang van Orange, de mobiele-telefoniedochter van France Telecom, is een teleurstelling geworden.

Het aandeel sloot dinsdagavond op 9,40 euro, ruim onder de introductieprijs van 9,50 euro, voor particuliere beleggers en 10 euro voor institutionele beleggers. Het gevolg was koersverlies voor voor andere telco-bedrijven, zoals KPN, British Telecom en Deutsche Telekom.
France Telecom wilde aanvankelijk Orange naar de beurs brengen voor een uitgifteprijs tussen 11,50 en 13,50 euro. Vorige week werd dat al verlaagd tot 9,50 à 11 euro, omdat de inschrijving tegenviel en een koersval na de introductie geen reclame is. De inschrijving begon op 23 januari en werd uiteindelijk toch nog 2,6 maal overtekend.
FT bracht gisteren 13 procent van Orange naar de beurs. Omgerekend naar de slotkoers van gisteren is Orange in zijn geheel ruim 99 miljard gulden waard, ongeveer 45 procent van het bedrag waarop Orange vorig jaar gewaardeerde werd door FT bij de aankondiging van de beursgang.
De beursgang levert France Telecom overigens nog altijd 7,2 miljard euro op. De aan de emissie gekoppelde, converteerbare obligatielening was goed voor nog eens 2,7 miljard euro.
Gisteren werd ook bekend dat Orange in 2000 een omzet heeft behaald van 20 miljard gulden, ruim 80 procent meer dan een jaar eerder. Dat komt overigens voor een belangrijk deel door overnames. Bij het moederconcern nam de omzet toe met bijna 25 procent toe tot 75 miljard gulden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-14T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.