Herstel Nasdaq dankzij koopjesjagers

Ondanks klappen in de telecomsector zorgden koopjesjagers voor terreinwinst van de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq.

De Nasdaq Composite Index steeg met 2,6 procent naar 2491,40 punten.
Handelaren gaan ervan uit dat veel technologiefondsen het dieptepunt inmiddels hebben bereikt. Voor veel beleggers was dat het sein om fors in te kopen en daar profiteerden onder meer Cisco, Sun en Oracle van. Het aandeel Cisco steeg met bijna een dollar naar 29,4 dollar en Oracle zag het aandeel stijgen met bijna 2,5 dollar naar 25 dollar.
Zelfs de bedrijven die recentelijk nog met winstwaarschuwingen waren gekomen, mochten zich verheugen op een warme belangstelling van de beleggers. Zo steeg Applied Materials met maar liefst 13 procent naar 46,81 dollar, ondanks de wat zorgelijke vooruitzichten van de producent van chip-apparatuur voor het tweede kwartaal. Het aandeel Applied Materials kreeg zelfs eenupgrading van J.P. Morgan, omdat de financieel analisten ervan uitgaan dat Applied Materials inmiddels het dal heeft bereikt. JDS Uniphase kreeg eenzelfde behandeling. De producent van glasvezel-componenenten noteerde een plus van 2,75 dollar op 41,25 dollar, ondanks het feit dat JDS over het huidige kwartaal lager dan verwachte resultaten denkt te boeken.
De Nasdaq kreeg met name steun van de chipsector. Over de gehele linie werd hier goed gescoord met onder andere chipgigant Intel als drijvende kracht: het aandeel steeg met meer dan 5 procent naar 34,12 dollar. De koerswinsten van branchegenoten als KLA Tencor (plus 16 procent) en Novellus (plus 13 procent) waren zo mogelijk nog spectaculairder. De Philadelphia Semiconductor Index verkeerde in een opperbeste stemming en steeg met 7,8 procent.
Ook de internet- en computer-aandelen scoorden hoger, maar voor de telecommunicatiefondsen zag het er slechter uit. Ook hier was het effect van de teleurstellende beursgang van France Telecom-dochter Orange voelbaar. Zo moest Qwest met 2 procent terug en leverde Lucent wederom fors in, dit keer met 6 procent naar 12,7 dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-15T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.