Mooie cijfers BE Semiconductor Industries

Een vertienvoudiging van de winst tot ruim 56 miljoen gulden en bijna een verdubbeling van de omzet top 436 miljoen.

BE Semiconductor Industries uit Drunen kon gisteren mooie cijfers presenteren over 2000. Maar voor dit jaar ziet het er allemaal wat minder uit, zei bestuursvoorzitter Blickman gisteren bij de presentatie van de cijfers.
Besi maakt machines voor de bouw van chips en die markt, zo is al gebleken uit cijfers van andere bedrijven, danst wild op en neer. Blickman durfde gisteren niet verder dan een half jaar vooruit te kijken. De afgelopen maanden hebben volgens hem al een kentering te zien gegeven en hij verwacht voor dit jaar in elk geval een veel lagere groei dan in 2000.
Waarom de machines van Besi zo gewild zijn, wilde Blickman ook nog wel uitleggen. "Producenten kunnen met onze lijnen vijf keer zo snel chips maken als met die van de concurrentie. Bovendien integreren wij het testen van de halfgeleiders in de lijnen. Zo kunnen onze klanten op twee fronten kosten besparen."
Voorlopig Besi gaat 2001 in met een flink gevulde orderportefeuille. Eind december was die ruim 300 miljoen gulden groot, bijna 70 procent meer dan eind 1999. In december kwamen voor Besi de eerste signalen dat het minder ging, want toen begon het aantal orders licht te slinken.
Maar Blickman benadrukte dat Besi is opgewassen tegen zwaarder weer. "We hebben de kosten binnen het bedrijf sterk teruggedrongen. Daardoor hebben we meer manoeuvreer-ruimte om in te spelen op dalende verkopen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-16T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.