Tech-beurs klimt onverwacht weer op

Afgelopen vrijdagavond sloot de Nasdaq 0/,78 procent hoger op 2262,51 punten. De Dow moest 0,8 procent terug tot 10441,90 punten.

Aanvankelijk zakte de Nasdaq 3 procent, maar in de laatste uren kwamen de koopjesjagers terug en veerde de tech-zware index weer op. Afgelopen week verloor de Nasdaq 6,7 procent en 18 procent in de maand februari. Sinds zijn hoogtepunt in maart vorig staat de Nasdaq maar liefst 56 procent lager. De hele dag stond de stemming in het teken van winstwaarschuwingen door Sun Microsystems en Motorola. Sun verwacht in het lopende kwartaal 7 tot 9 dollarcent per aandeel te verdienen, terwijl 15 dollarcent werd verwacht. Het aandeel sloot echter onveranderd. Dat gold niet voor Motorola, dat verwacht 8,8 miljard dollar omzet te draaien en 12 dollarcent winst per aandeel. Dat is duidelijk beneden de verwachtingen van de analisten en Motorola sloot 6 procent lager. De halfgeleiders deden het overigens niet slecht. De Philadelphia Semiconductor-index dikte 0,4 procent aan. Intel liet 0,2 procent liggen, maar AMD klom 5,2 procent. Qualcomm verloor 7,6 procent. Verlies was er ook voor IBM, dat 4,5 procent moest inleveren na een afwaardering. Hewlett-Packard daalde 1,7 procent. Microsoft klom 2,3 procent. SBC Communications steeg 1,61 procent en AT&T dikte 0,9 procent aan. BEA Systems voegde 5,1 procent toe. Winst was er verder voor JDS Uniphase en Ciena met respectievelijk 6 en 7,8 procent. Corning klom 5,4 procent en Broadcom deed het met 7,3 procent. Lucent moest iets terug. Internetfonds Priceline.com schoot 26 procent de lucht in.
Door de aanhoudende regen aan winstwaarschuwingen kan Fed-voorzitter Greenspan weer besluiten de rente binnenkort nogmaals te verlagen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-26T00:00:00.000Z Frits Njio