CMG profiteert van blakende telecomdivisie

Het Engels/Nederlandse ICT-concern CMG mikt dit jaar met zijn telecomdivisie op een omzetgroei van 50 procent.

Over het afgelopen jaar steeg de omzet van de telecomdivisie met maar liefst 112 procent. Over de gehele linie behaalde CMG over 2000 een omzettoename van 33 procent naar 1,2 miljard dollar. De gunstige cijfers werden op de Amsterdamse beurs beloond met een koerswinst van bijna 7 procent op 11,90 euro.
CMG heeft het afgelopen jaar met name geprofiteerd van de groeiende vraag naar telecomproducten. Vooral de sms-activiteiten van CMG zijn in toenemende mate renderend. Volgens CMG-topman Cor Stutterheim zal de winstmarge van de Wireless Data Solutions (WDS)-divisie over 2001 20 procent bedragen. Stutterheim rekent er echter wel op dat over de eerste elft van dit jaar lagere marges zullen worden behaald.
De WDS-divisie was veruit de uitblinker in CMG's activiteiten. De divisie boekte een operationeel resultaat van 61 miljoen dollar, een groei van maar liefst 265 procent, en is goed voor een vijfde van de totale omzet van CMG. Toch presteert CMG niet overal even goed. Weliswaar scoorde het IT-concern qua omzet op de Engelse markt 64 procent hoger en op de Franse markt 83 procent, in de Benelux bleef de omzetgroei steken op 3 procent en in Duitsland moest het concern zelfs genoegen nemen met een terugval van 2 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-27T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.