AEX kan sterke koerswinst niet vasthouden

Na de bekendmaking van het geschonden Amerikaanse consumentenvertrouwen verdampte de magere koerswinst op de Amsterdamse Effectenbeurs snel.

Uiteindelijk sloot de AEX met 0,42 procent een fractie hoger op 597,3 punten. Vooral de technologie- en telecommunicatiefondsen, moesten fors terug na de teleurstellende macro-economische berichten uit de Verenigde Staten. Zo leverde chipmachinefabrikant Asml ruim 2 procent in op 24,66 euro. Die terugval werd onder andere gestimuleerd door de tegenvallende verwachtingen van de Japanse branchegenoot Nikon. Net als Asml verwacht ook dit bedrijf over het komende boekjaar minder chipmachines te zullen verkopen.
In de telecomsector presteerde KPN aanzienlijk beter. Het telecomconcern kreeg onder andere de wind in de rug door een naar boven bijgesteld koersdoel (19 euro) van Credit Suisse First Boston. Tegen het beursslot koerste KPN bijna 3 procent hoger op 13,50 euro.
De veel geplaagde internetinvesteerder Neconomy wist wederom te profiteren van de berichten over een op handen zijnde reddingsoperatie. Volgens deze berichten zou interim-bestuurder H. Scholtes inmiddels met vier partijen in gesprek zijn over een extra financiële injectie. Newconomy sloot 20 procent hoger op 2,04 euro, terwijl het aandeel de dag ervoor ook al bijna 27 procent had gewonnen. Op 5 maart zullen de details van het reddingsplan bekend worden gemaakt. Bovendien kunnen de aandeelhouders zich dan uitspreken over de positie van de geschorste oprichter en bestuurder Maurice de Hond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-28T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.