Uitblijven rentestap treft ook Damrak

Het uitblijven van een snelle renteverlaging heeft de technologiesector op het Damrak geen goed gedaan. Beleggers kozen na de uitspraken van Fed-voorzitter Alan Greenspan - waaruit bleek dat een nieuwe rentestap nog even op zich zal laten wachten - merendeels voor de meer defensieve waarden.

Uiteindelijk sloot de AEX vrijwel onveranderd op 597,33 punten. De psychologisch belangrijke grens van 600 punten blijft daarmee nog even buiten bereik, hoewel de AEX er gisteren dankzij de opmars van een aantal traditionele fondsen wel even aan mocht ruiken.
De technologie- en telecomfondsen verkeerden voor het leeuwendeel in mineur. Zo moest chipmachinefabrikant Asml bijna 1 euro prijsgeven op 23,71 euro en zag kabelaar UPC het aandeel met 0,20 euro in waarde verminderen naar 11,43 euro. Ook elektronicaconcern Philips moest 0,10 euro prijsgeven op 35,77 euro en ICT-dienstverlener Getronics ging met 0,15 euro terug naar 6,15 euro. KPN moest eveneens een stapje terug doen, na de eerdere koerswinst deze week. De telecommer sloot 0,15 euro lager op 13,35 euro.
Internetinvesteerder Newconomy, dat de afgelopen dagen flinke winst wist te boeken als gevolg van berichten over een aanstaand reddingsplan, moest dit keer 9,80 procent inleveren op 1,84 euro. De berichten dat de Amsterdamse beurs een onderzoek gaat instellen naar de handel en wandel bij de onderneming, zorgden voor een terugslag.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-01T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.