Via Networks blijft nog even in het rood

Het Amerikaanse Via Networks, dat zich richt op internetdiensten aan bedrijven, heeft het afgelopen jaar een verlies geleden van ruim 72 miljoen dollar.

De omzet was met 103 miljoen dollar (250 miljoen gulden) ruim anderhalf keer zo groot als een jaar eerder. Voor dit jaar verwacht Via opnieuw rode cijfers, maar volgend jaar denkt het bedrijf zijn aandeelhouders winstcijfers te kunnen presenteren.
Via schat dat het verlies dit jaar ongeveer 20 miljoen dollar hoger uitkomt dan vorig jaar bij een omzetgroei van 50 procent tot een kleine 370 miljoen gulden. In het meest recente, vierde kwartaal van 2000 boekte Via Networks een omzetgroei van 14 procent, maar liepen de verliezen tegelijkertijd hoger op dan in de voorgaande kwartalen tot 27,5 miljoen dollar (66 miljoen gulden).
Via Networks, dat ook actief is in Europa, had naar eigen zeggen veel last van de zwakke euro. Als de munten evenveel waard waren geweest, was de groei 14 procent groter geweest, zo rekenden de Amerikanen gisteren voor.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-02T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.