Technologiesector Damrak incasseert verlies

De technologie- en telecomsector op het Damrak kampte vrijwel over de gehele linie met verliezen. De hoofdindex AEX sloot 0,95 procent lager op 591,73 punten.

De oorzaak van de koersdalingen onder de telecom- en techfondsen lag vooral bij het lagere slot van de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq en de verontrustende winstwaarschuwingen van PC-producent Gateway en netwerkbeheerder 3Com.
Op het Damrak verloor chipmachinefabrikant ASML 7,25 procent op 21,99 euro en kabelaar UPC moest mede onder invloed van een verkoopadvies van Rabo Securities 10,5 procent inleveren op 10,22 euro. Ook Philips en KPN deden een stap terug, respectievelijk met 2,3 procent op 34,93 euro en met 3 procent op 12,95 euro.
Midkapper Versatel beleefde weinig vreugde aan zijn aanstaande promotie naar de AEX. Het telecomfonds sloot 1,5 euro lager op 9,90 euro. Hetzelfde lot was KPNQwest beschoren dat ook op de AEX wordt genoteerd. KPNQwest sloot bijna 10 procent lager op 22.70 euro. Overigens krijgen door de herschikking van de indexen de lokale fondsen ASMI, Besi, Unit4 en Pink Roccade een Midkap-notering.
Onder de technologiefondsen was Getronics de positieve uitzondering. Het aandeel won 7 procent op 6,59 euro, nadat bij de presentatie van de cijfers duidelijk was geworden dat de ICT-dienstlevener stabiel presteert. Ook al is de margedoelstelling naar beneden bijgesteld, beleggers gaan ervan uit dat Getronics na de dramatische winstwaarschuwing van vorig jaar en het zware koersverlies wat erop volgde, weer de weg omhoog heeft gevonden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-02T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.