Nasdaq in lift ondanks winstwaarschuwingen

Meteen na de beursgong koerste de Nasdaq omhoog, om uiteindelijk 2,9 procent hoger te eindigen op 2204,7 punten.

De immuniteit van beleggers voor slechts bedrijfsnieuws lijkt stand te houden, mede dankzij macro-economische cijfers die minder dramatisch uitpakten dan verwacht. Analisten wijzen erop dat bij de meeste investeerders het besef is doorgebroken dat de bodem voor de meeste technologiefondsen is bereikt en dat het nu een goed moment is om in te stappen. Sommige analisten denken zelfs dat de Nasdaq aan de vooravond staat van een heuse technologierally, maar anderen wijzen er juist op dat de technologiebeurs nog lang niet het dieptepunt heeft bereikt. Zij verwachten juist dat de Nasdaq de komende periode nieuwe klappen zal oplopen.
Ondertussen gingen de bedrijven vrolijk door met het melden van winstwaarschuwingen, al konden die, zoals gemeld, de stemming niet bederven. Een van de bedrijven die met een onheilstijding kwam was chipfabrikant Xilinx, dat desalniettemin 4,5 procent hoger sloot op 45,18 dollar. En ook branchegenoot Vitesse Semiconductor, dat eerder met een winstwaarschuwing kwam, sloot 10 procent hoger op 43,37 euro.
Ook de techzwaargewichten profiteerden volop van de bereidwilligheid onder de beleggers om in te stappen. Vooral de aandelen van chipgigant Intel en Cisco gingen als warme broodjes over de toonbank, nadat ze de afgelopen weken op een minimum aan waarde waren beland. Intel sloot uiteindelijk 3,70 procent hoger op 31,5 dollar en Cisco noteerde aan het slot 4,5 procent hoger op 24 dollar.
Grootste winnaar op de Nasdaq was Veritas Software, dat 12 procent hoger sloot op 67,75 dollar. Het bedrijf maakte voor de verandering bekend wél te hebben voldaan aan de verwachtingen over het eerste kwartaal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-07T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.