France Télécom wil veel meer lenen

France Télécom wil ruim twee keer zoveel geld binnenhalen met de uitgifte van obligaties dan het telecomconcern twee weken geleden aankondigde.

FT wil ruim 36 miljard gulden binnenslepen door leningen uit te schrijven, terwijl het bedrijf eerder liet weten dat het om een bedrag van tussen de 17 en 19 miljard gulden zou gaan.
Zoals zovele telecomgiganten kampt ook France Télécom met grote schulden. Het bedrijf wil een deel van de opbrengst gebruikten om een bestaande schuld van 17,5 miljard gulden af te betalen en om te kunnen investeren in mobiel internet. In totaal heeft FT een schuld van ruim 130 miljard gulden.
De Fransen zijn niet de enigen die (nieuwe) obligaties uitgeven om aflopenden leningen te kunnen betalen. Volgens de investeringsbank J.P. Morgan zullen de Europese telecomgiganten dit jaar een beroep doen op de kapitaalmarkt van minstens 133 miljard gulden. Zowel France Télécom als British Telecom hebben al eerder dit jaar aangegeven dat ze de schulden voor het einde van het jaar met tientallen miljarden willen hebben teruggebracht. Dat is vooral een poging om het vertrouwen van de kapitaalmarkt en de beleggers te herwinnen, dat door de waarschuwingen van analisten en instellingen als Moody's en Standard&Poor's voor hun kredietwaardigheid flink is geslonken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-07T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.