Nasdaq houdt met moeite koerswinst vast

De Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq wist de opgaande koers te continueren, maar echt overtuigend ging dat niet.

Uiteindelijk sloot de Nasdaq Composite Index 0,9 procent hoger op 2223,92 punten.
De technologiebeleggers blijven in de greep van de onzekerheid. Enerzijds is er goed nieuws, want er staat waarschijnlijk een nieuwe renteverlaging voor de deur als de Federal Reserve over een kleine twee weken weer bijeenkomt. Bovendien maakte de gerenommeerde analiste Abby Cohen, hoofd aandelenstrategie bij de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs, gisteren bekend dat de waardering van aandelen "aantrekkelijk" is. Ze adviseert beleggers dan ook om meer aandelen op te nemen in hun beleggingsportefeuilles; van 65 procent nu naar 70 procent.
Anderzijds worden beleggers voortdurend in onzekerheid gebracht door nieuwe winstwaarschuwingen. De leverancier van glasvezelnetwerken JDS Uniphase verloor terrein, nadat het dinsdag zijn financiële prognoses opnieuw naar beneden had bijgesteld. JDS moest met 3,8 procent terug naar 26,94 dollar. Ook halfgeleider-producent Broadcomm kwam met tegenvallende prognoses en verloor prompt 16 procent op 40,25 dollar. De Philadelphia Semiconductor Index moest mede daardoor ruim 0,6 procent terug. Maar Intel vormde een positieve uitzondering met een koerswinst van 4,6 procent 32,9 dollar, ondanks het feit dat de chipgigant niet verwacht dat de vraag naar halfgeleiders snel zal stijgen.
Alle ogen waren gisteren gericht op Yahoo! dat nabeurs met mededelingen zou komen. Gedurende de beursdag werd druk gespeculeerd over een winstwaarschuwing, managementwisseling en zelfs een overname van het internetfonds. Yahoo! zakte daardoor al met 6 procent terug naar 20,9 dollar. Na het sluiten van de beurs maakte Yahoo! bekend dat de winst en omzet over het eerste kwartaal fors achter blijven bij de verwachting van financieel analisten. Het internetbedrijf rekent op een omzet van 170 tot 180 miljoen, terwijl First Call/Thomson Financial uit was gegaan van een omzet van 232,6 miljoen dollar. Daarnaast heeft Yahoo! headhunter Spencer Stuart & Associates ingeschakeld om een opvolger te vinden voor de huidige ceo Timothy Koogle die als gevolg van de tegenvallers ontslag neemt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-08T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.