Techsector AEX sluit week in mineur af

De tmt-sector op het Damrak is in het spoor van de verlieslijdende Nasdaq aan het einde van de afgelopen week kopje onder gegaan.

De reeks winstwaarschuwingen van internetbedrijf Yahoo!, chipgigant Intel en netwerkbouwer Cisco, hadden duidelijk een drukkend effect op de Amsterdamse techfondsen. Beleggers keerden de risicovolle technologiesector de rug toe en zochten hun heil in de meer defensieve fondsen, zoals de voedingssector en de financiële instellingen. Vrijwel alle technologie- en telecomfondsen moesten steken laten vallen. Zo sloot KPNQwest 5,42 procent lager op 22,70 euro en moest Versatel 5,41 procent inleveren op 10,32 euro. Telecommer KPN verloor ruim 20 eurocent en sloot op 13,80 euro. Ook de techzwaargewichten Philips en Asml zagen hun eerder opgebouwde koerswinst weer voor een deel verdwijnen. Chipmachine-fabrikant Asml sloot bijna 90 eurocent lager op 26 euro en elektronicaconcern Philips moest ruim 1 euro inleveren op 37,16 euro.
Ook op de Midkap stonden de technologiefondsen op rood. Zo moest de leverancier van apparatuur aan de chipindustrie Asmi ruim 7 procent terug op 15,10 euro en verloor het chipfonds Besi 7,91 procent op 9,60 euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-12T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.