Siennax rondt financieringsronde af

Siennax International, een snel groeiende pure-play ASP, heeft gisteren een tweede financieringsronde succesvol afgesloten.

Onder leiding van ABN AMRO Participaties haaldde het bedrijf 14 miljoen euro op bij onder meer BHF Bank (Duitsland), CapMan Capital Management Oy (Finland), Residentie Investments (Nederland) en Sonera Corporation (Finland).
Siennax gaat het geld gebruiken om haarone-to-many architectuur voor het leveren van applicaties verder te ontwikkelen en haar portfolio uit te bouwen. "Deze succesvolle financiering laat zien dat de markt vertrouwen heeft in ASP's die werken via hetone-to-many model en sterke banden hebben met onafhankelijke softwareleveranciers", aldus Herb Prooy, ceo en mede-oprichter van Siennax. Siennax is één van de grootste Europese ASP's en heeft al 15 duizend gebruikers van collaborative applicaties. Van deze groep maakt 70 procent via één URL gebruik van meerdere bedrijfsapplicaties. De vooruitgang die Siennax heeft geboekt in de ASP-markt is vorige week beloond op de Europese ASP Summit in Rome. Siennax heeft daar de prijsExpert Handling of the ASP Integration and Delivery Process behaald.
"Investeerders zien dat Siennax grote potentie heeft om haar sterke groei voort te zetten. Siennax heeft bewezen de ASP-markt beter te begrijpen dan de meeste van haar concurrenten", aldus John Wong, senior investment manager bij ABN AMRO Participaties.
Siennax is een snel groeiendepure-play Application Service Provider (ASP) met een duidelijke focus: hosting van applicaties aan zakelijke gebruikers op geografisch verspreide locaties. Siennax levert volgens hetone-to-many model verschillende applicaties via het internet. Deze applicaties zijn standaard, maar kunnen op ook maat gemaakt worden. Klanten kunnen via één URL gebruik maken van applicaties, ongeacht de verbinding, de locatie of het apparaat waarmee ze dat doen. Siennax heeft partnerovereenkomsten met onder meer Microsoft, IBM/Lotus, Sun-Netscape, Oracle, SABA, Scope, Zapwerk en Documentum.
Het hoofdkantoor van Siennax is gevestigd in Amstelveen. Siennax heeft daarnaast kantoren in Enschede en Eindhoven, en Duitse kantoren in Kassel, Hamburg, Düsseldorf en München.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-14T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.