Koersen Nasdaq opnieuw in verval

Het herstel van de Nasdaq is van zeer korte duur gebleken. Na de 4,75 procent winst van dinsdag, is de Amerikaanse technologiebeurs met een verlies van 2,1 procent opnieuw onder de 2000-punten grens gedoken: 1972 punten.

De angst voor een verdere erosie van de bedrijfswinsten houdt beleggers in hun greep, niet alleen in de technologiesector, maar beurzenwijd, zo bleek uit de koersontwikkeling op Wall Street waar de Dow Jones-index met een verlies van 3,1 procent onder tienduizend punten dook: een laagterecord sinds twee jaar.
Analisten gaan ervan uit dat de Nasdaq pas weer vaste grond onder de voeten krijgt, als de bedrijven betere resultaatsverwachtingen gaan melden voor de toekomst. Maar voorlopig is het somberheid troef en de meeste analisten vragen zich dan ook af of de half procent renteverlaging, die de Fed volgende week naar verwachting zal aankondigen, wel voldoende is om de economie en de beurzen vlot te trekken. Sommigewatchers speculeren dan ook op een verlaging van de rente met driekwart procent.
De technologiesector moest over de gehele linie terrein prijsgeven. In vrijwel elke sector verloren de tech-zwaargewichten terrein. Zo verloor in de computersector Hewlett-Packard ruim 2 procent op 30,95 dollar en IBM 3,49 procent op 94,96 euro. En in de chipsector verloor Intel ruim 1 procent op 29,06 dollar. In de internetsector kreeg internetinvesteerder Cmgi na het aangekondigde miljardenverlies een zware klap. Het fonds zakte procenten terug naar 3 dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-15T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.