Van Lanschot lakoniek over beurs

De beursprovisies bij private banker Van Lanschot zijn flink gezakt, doordat ook de via Van Lanschot beleggende particulieren gereserveerd naar de beurs kijken.

Dit jaar belooft niet veel beter te worden, maakte het bedrijf gisteren bekend bij de publicatie van de jaarcijfers.
Voor de rijke particulieren die de afgelopen jaren hun vermogen flink zagen groeien, is het koersverlies op de beurzen wel even slikken. Zo zagen ze hun inleg in het ICT-fonds dat Van Lanschot vorig jaar lanceerde, met een derde in waarde verminderen. Het fonds werd geopend drie weken voordat de Nasdaq aan haar lange tuimeling begon.
"Je moet uitleggen dat de beurs wel vaker naar beneden is gegaan. Het doet ook een miljonair pijn als hij geld kwijt raakt", aldus vice-voorzitter Baeten.
Toch presenteerde de bank mooie jaarcijfers, vooral omdat er vierduizend nieuwe klanten bij kwamen. De netto-winst steeg vorig jaar tot 178 miljoen gulden, bijna 30 procent meer dan een jaar eerder. Vanwege de onzekerheden op de beurs heeft Van Lanschot ook weinig krediet uitstaan in de telecomsector en krijgen de effectenhandelaren van het bedrijf strenge handelslimieten toegewezen. De inkomsten uit rente, zoals uit obligaties, worden dit jaar in verhouding weer belangrijker. "Die zijn veel stabieler", aldus bestuursvoorzitter Heemskerk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-16T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.