Wegener niet erg zeker over de toekomst

Dagbladuitgever Wegener is onzeker over de nabije toekomst. Lonen, de papierprijs en de distributiekosten stijgen flink, terwijl de groeivoorspellingen door het CPB en gisteren ook door De Nederlandsche Bank naar beneden worden bijgesteld.

Volgens bestuursvoorzitter Houwert "was een jaar zelden zo moeilijk te voorspellen als 2001. De verwachtingen zijn in elk geval niet al te hoog gespannen."
Wegener is een van de dagbladuitgevers die veel geld steken in het internet. Wegener beheert regioportalen van de regionale dagbladen, de grote autosite AutoTrack en de vacaturesite JobTrack. Het afgelopen jaar kwamen de uitgaven op 17 miljoen euro tegen een omzet van enkele miljoenen euro's. In totaal heeft de uitgever 22 miljoen euro voor internet gereserveerd. Houwert denkt dat de autosite op het einde van dit jaar winstgevend zal zijn. Andere dagbladuitgevers als De Telegraaf en PCM (onder meer Volkskrant, Trouw en NRC-Handelsblad) zijn de afgelopen tijd wat teruggekomen op de investeringen in internet. De reden hiervoor is dat er voorlopig geen zicht op is dat de uitgaven van vele tientallen miljoenen guldens op termijn worden terugverdiend.
Beleggers waren niet gecharmeerd van het uitblijven van een winstverwachting. Op de Amsterdamse effectenbeurs daalde de koers van het aandeel Wegener met circa 12 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-16T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.