Damrak sceptisch over komende renteverlaging

Het Damrak reageert tot dusverre aanzienlijk minder hoopvol op de aanstaande renteverlaging in de VS, dan de Amerikaanse beleggers.

De meeste handelaren op de Amsterdamse effectenbeurs gaan uit van een 'standaard'-renteverlaging van 0,5 procent en deze is volgens hen al verdisconteerd in de koersen. Dus bleef het Damrak opnieuw voortkwakkelen, waarbij zoals gebruikelijk met name de technologiefondsen terrein moesten prijsgeven. Uiteindelijk sloot de AEX 1,07 procent lager op 547,62 euro.
Het glasvezelkabelbedrijf KPNQwest heeft tot dusverre weinig plezier beleefd aan zijn notering op de AEX-'eredivisie'. Sinds de introductie is het fonds 40 procent van zijn beurswaarde kwijtgeraakt. Gisteren leverde KPNQwest 11,5 procent in op 13,41 euro, mede dankzij een winstwaarschuwing van de Amerikaanse branchegenoot Corning. KPNQwest zette de negatieve toon in de telecomsector op het Damrak, want ook KPNQwest's moederconcern KPN moest fors inleveren. Het bedrijf sloot ruim 40 eurocent lager op 11,75 euro en mag alleen maar hopen dat de beleggers enigszins positief reageren op de jaarcijfers die volgende week bekend worden gemaakt.
Onder de technologie zwaargewichten scoorde eigenlijk alleen Philips naar behoren. Het elektronicaconcern profiteert van het feit dat het als een van de weinige tech-ondernemingen nog geen winstwaarschuwing heeft afgegeven; een opmerkelijke prestatie in een deprimerend beursklimaat. Uiteindelijk sloot Philips 0,9 procent hoger op 32,55 euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-20T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.