Nasdaq hoopvol over komende rentebeslissing

De beleggers op de Nasdaq kijken gespannen uit naar dinsdag, als de Federal Reserve zal beslissen over de verlaging van de rente.

Steeds meer analisten gaan ervan uit dat het Amerikaanse stelsel van centrale banken zal besluiten de rente met meer dan de eerder verwachte half procent punt te verlagen. Het toenemende optimisme onder beleggers over een aanstaande renteverlaging met 0,75-procentpunt stuwde de schermenbeurs omhoog. Uiteindelijk sloot de Nasdaq 3,20 procent hoger 1952 punten, daarmee eindelijk de negatieve spiraal van de afgelopen dagen doorbrekend.
Analisten zijn verdeeld over de effecten van de aanstaande renteverlaging. Sommige gaan ervan uit dat de meer dan gemiddelde rentestap de koopjesjagers die massaal aan de zijlijn staan over de streep zal trekken. Dat zou voor de technologie-aandelen het startsein kunnen zijn voor een intensieve rally. Maar andere analisten denken juist dat nieuwe winstwaarschuwingen opnieuw roet in het eten zullen strooien.
Toch profiteerden de meeste technologie-fondsen op maandag al enigszins van de hoopvolle stemming onder beleggers over de aanstaande rentestap van de Federal Reserve. Zo sloot de Philadelphia Semiconductor Index, de graadmeter van de chipfondsen, 7 procent hoger, alhoewel Intel 2,97 procent lager uitkwam op 27,06 dollar. Maar dat had de chipgigant met name te danken aan een negatieve analyse van US Bancorp, Piper Jaffray.
Opvallend was verder de forse koerswinst van het aandeel Lucent, dat de afgelopen periode klap op klap kreeg. De leverancier van telecomapparatuur sloot maar liefst ruim 20 procent hoger op 12 dollar, nadat het bekend had gemaakt dat de mobiele telecomaanbieder Verizon Wireless een order bij Lucent heeft geplaatst ter waarde van 5 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-20T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.