Roosland bereid uitgever AND te redden

Er gloort toch nog hoop voor elektronisch uitgever AND International Publishers. Roosland Beheer, onderdeel van de Indofin Group, is bereid om geld in het bedrijf te stoppen op voorwaarde dat de groep wordt afgeslankt en dat een aantal schuldeisers bereid is om de claims in te ruilen voor aandelen.

De uiteindelijke financiering van het bedrijf moet plaatsvinden door een later uit te geven lening. Als er genoeg steun van de obligatie- en aandeelhouders voor de voorgenomen herfinanciering blijkt, is Roosland vervolgens bereid een interim-financiering te verzorgen.
Volgens Roosland kan met deze constructie de eind vorige maand aangevraagde surséance worden beëindigd. Bewindvoerder Princen en de directie van AND staan positief tegenover het voorstel, zo hebben ze laten weten.
Zowel het Zwitserse Distefora als het Hoofddorpse Tie waren vorig jaar geïnteresseerd in overname van de in problemen verkerende uitgever. De avances liepen op niets uit. AND hield de kopers bijna hooghartig op afstand. Overnamegesprekken leidden het bestuur slechts af van de eigenlijke taak, zo luidde het verhaal, de omschakeling naar internet en het zoeken naar partners die daarbij zouden kunnen helpen.
De Rotterdamse uitgever wilde omschakelen van een bulkleverancier van gegevens voor route- en reisplanners naar een fijnmazige dienstverlener op internet met de daarbij behorende hogere marges. Bedrijfsonderdelen die niet in de nieuwe strategie pasten, zouden door verkoop voldoende financiële ruimte bieden voor de beoogde gedaantewisseling.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-21T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.