Cmgi bestrijdt zorgen met aandelenverkoop

Cmgi heeft over de eerste zes maanden van het fiscale jaar 2001 voor bijna 1 miljard aandelen verkocht van de bedrijven waar het belangen in heeft.

Cmgi verkeert na de topkoers van vorig jaar januari (160 dollar per aandeel) in grote moeilijkheden. Op dit moment noteert de internetinvesteerder op de Nasdaq zelfs onder de drie dollar. Het exacte bedrag dat Cmgi met de aandelenverkoop in kas heeft gekregen bedraagt 941 miljoen dollar, aldus een rapportage aan de Securities and Exchange Commission (Sec), de Amerikaanse beurswaakhond.
Tot de bedrijven waarvan Cgmi aandelen heeft verkocht behoort onder meer Lycos, dat nu onderdeel uitmaakt van Terra Lycos. In totaal zijn 8,4 miljoen aandelen Lycos verhandeld tegen een waarde van 394,7 miljoen dollar. De rest van de aandelen zijn afkomstig van Pacific Century Cyberworks (241 miljoen aandelen tegen 190,2 miljoen dollar), Kana Communications (3,7 miljoen aandelen tegen 137,6 miljoen dollar), Terra Networks, nu Terra Lycos (6,8 miljoen aandelen tegen 78,3 miljoen dollar) en Critical Path (1,3 miljoen aandelen tegen 72,8 miljoen dollar).
Door de verkoop van de aandelen is de cashbalans van Cmgi gegroeid van 639,7 naar 964,8 miljoen dollar. Maar Cmgi moest over het afgelopen half jaar ook nog een bedrag van 142,7 miljoen dollar afschrijven op bedrijven als Netcentives, Marketing Services Group, Hollywood Entertainment en Divine.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-21T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.