Teleurstelling renteverlaging groot

De teleurstelling onder beleggers over de renteverlaging van de Fed met een half procentpunt, werkte woensdag nog steeds door op de Nasdaq.

Veel beleggers vrezen dat de renteverlaging van de Federal Reserve onvoldoende is om de Amerikaanse economie een opkikker te geven. Vandaar dat de meesten liever hadden gezien dat het stelsel van Amerikaanse centrale banken de rente had verlaagd met 75 basispunten. Uiteindelijk sloot de Nasdaq Composite Index 1,5 procent lager op 1829,77 punten.
Ook nu zagen de beleggers op de Amerikaanse technologiebeurs weer bedrijven voorbijkomen die slechter presteerden dan verwacht. Zo bleef netwerkbeheerder 3Com met zijn jaarresultaten onder de maat. 3Com verloor uiteindelijk ruim 20 dollarcent op 6 dollar.
Maar er was ook goed nieuws. Voor Sun Microsystems bijvoorbeeld, dat ruim een dollar won op 18,37 dollar en voor database softwaregigant Oracle dat na het verlies van dinsdag 40 dollarcent won op 14,75 dollar. Ook het aan de Dow genoteerde Intel kon met een plus van bijna 4 procent op 25,56 dollar goede sier maken.
En datzelfde gold in de telecomsector voor Lucent, ondanks het nieuws dat de beursgang van de micro-elektronica divisie, Agere Systems, in ieder geval voor een week wordt uitgesteld. De belangrijkste reden is het uitermate slechte beursklimaat van dit moment. Aanvankelijk dacht Lucent met de IPO een bedrag op te kunnen halen van 7,4 miljard dollar, maar inmiddels is de hoogte daarvan al bijgesteld naar een bedrag van rond de 6 miljard dollar. Lucent, dat de beursgang van Agere hard nodig heeft om de kas te kunnen spekken, sloot uiteindelijk toch hoger: met 20 dollarcent op 11,40 dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-22T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.