Nasdaq repareert iets van opgelopen schade

Na drie dagen verliezen, vertoonde de Nasdaq donderdag een opmerkelijk herstel. De Amerikaanse technologiebeurs sloot 3,7 procent hoger op 1897,68 punten.

Het slagveld aan negatieve koerscorrecties heeft de waarde van veel technologie-aandelen de afgelopen weken gedecimeerd. Voor sommige investeerders is dit het teken in te stappen en laag genoteerde techaandelen met een behoorlijke groeipotentie aan te schaffen. Ook koopjesjagers uit de oude economie klopten aan de Nasdaq-poort en zorgden daarmee voor een opleving van de koersen.
Maar het is nog lang niet zeker of de hersteltrend zich voortzet. Daarvoor is de technologiebeurs nog veel te volatiel en kan elke nieuwe winstwaarschuwing opnieuw roet in het eten gooien. Bovendien blijkt uit de belangrijkste indicatoren dat de Amerikaanse economie op het randje van een recessie balanceert.
Op de Nasdaq waren er uiteindelijk meer fondsen die verlies dan terrein wonnen, maar het eindsaldo was positief. Zo lieten chipfondsen als Applied Materials (plus 4,5 dollar op 49,43) en KLA-Tencor (plus 5,7 dollar op 45,67 dollar) een behoorlijk herstel zien. Dit had ongetwijfeld te maken met de opmars van het aan de Dow genoteerde Intel, dat maar liefst met 12,22 porcent steeg naar 28,68 dollar. Ook Microsoft wist fors terrein te winnen met een plus van 7,87 procent op 54 dollar.
Voor Lucent was het na de winst van woensdag een weinig verheugende beursdag. De leverancier van telecomnetwerken en -apparatuur verloor ruim 7 procent op 11,09 dollar, nadat het aan had gegeven dat het beursintroductieprijs van zijn dochtertak Agere gaat halveren. Lucent houdt ondanks het hachelijke beursklimaat vast aan de beursgang van zijn micro-elektronica divisie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-23T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.