Invensys geeft tweede winstwaarschuwing

Het Britse automatiseringsbedrijf Invensys heeft gisteren voor de tweede maal in zes maanden gewaarschuwd voor tegenvallende resultaten.

Cijfers noemde het bedrijf gisteren niet, maar de winst zal over de eerste helft van dit boekjaar lager liggen dan over de eerste helft van 2000. Eind deze maand loopt het eerst halve boekjaar af.
Invensys nam vorig jaar het toen op de rand van de afgrond verkerende Barneveldse softwarebedrijf Baan over. In januari lieten de Britten weten met Baan alweer geld te verdienen. Dat was goed nieuws, omdat de Britten bij de overname hadden gezegd dat de overname waarschijnlijk pas vanaf april dit jaar winst zou gaan opleveren.
Topman Allen Yurko zei gisteren de economische ontwikkelingen in de Verenigde Staten nauwlettend in de gaten te houden, "net als elke onderneming in onze branche".
Omdat de duur van de huidige groeivertraging in de VS niet is te voorspellen, moet de invloed ervan op de resultaten zo klein mogelijk worden gehouden, aldus Yurko.
Gezien de tegenvallende resultaten gaat Invensys extra banen schrappen. Eind dit jaar moet het aantal werknemers met vijfduizend zijn verminderd, 6 procent van het totaal. In november liet het bedrijf nog weten 4 procent van de arbeidsplaatsen te willen opheffen.
Toen Invensys Baan inlijfde, haalde het direct een streep door 1.500 van de 4.500 banen bij het Nederlandse bedrijf. De ontslagen daar vielen overigens vooral in de buitenlandse vestigingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-23T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.