Charles Schwab schrapt 3400 banen

De Amerikaanse effectenbank Charles Schwab gaat dit jaar nog 3400 banen schrappen. Bijna een op de zeven van de ruim 25 duizend werknemers verliest zijn baan, zo maakte het bedrijf gisteren bekend. De grote klap valt de komende maanden, als er bijna 2.500 werknemers op straat komen te staan.

De bank liet gisteren weten dat de winst in het eerste kwartaal nog maar een derde zal bedragen ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar. De omzet bedroeg in het eerste kwartaal naar schatting omgerekend 3 miljard gulden, tegen 4,2 miljard gulden vorig jaar. "Met een groeivertraging in de economie en lagere verdiensten staat ons bedrijf voor een enorme uitdaging", aldus topman David Pottruck in een persverklaring.
Het bedrijf, dat zich vooral richt op online beleggen en de grootste internet-effectenbank van de VS is, wil zijn mensen niet zo maar op straat zetten. Afhankelijk van hun dienstverband willen topman Charles Schwab en zijn vrouw de getroffen werknemers maximaal tien maanden salaris meegeven plus een tegemoetkoming in de particuliere ziektekostenverzekering die ze moeten sluiten nu ze werkloos worden. Ziektekostenverzekeringen zijn in de VS vaak een secundaire arbeidsvoorwaarde die geheel voor rekening van de werkgever komt. Verder wil de bank 10 miljoen dollar (25 miljoen gulden) uittrekken voor omscholing van het ontslagen personeel. In totaal gaat het plan het bedrijf ongeveer 100 miljoen gulden kosten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-23T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.