Nasdaq sluit beursweek met herstel af

De Nasdaq is met een verder herstel het weekeinde ingegaan. Na een desastreus begin van de beursweek, sloot de Nasdaq Composite Index vrijdag 1,65 procent hoger op 1928,97 punten.

Of het koersherstel zich doorzet is nog maar de vraag. Sommige beleggers gaan ervan uit dat de bodem op de Amerikaanse technologiebeurs is bereikt. Zij rekenen er bovendien op dat de stortvloed aan winstwaarschuwingen in de tweede helft van het jaar tot het verleden zal behoren en stappen juist daarom nu in. Er is echter ook een groot contigent handelaren dat eerst wil zien en dan geloven. Zij blijven aan de zijlijn staan, totdat daadwerkelijk blijkt dat de bedrijfswinsten aan de beterende hand zijn.
De Nasdaq telde vrijdag een aanzienlijk aantal winnaars. Zo won PC-leverancier Dell 1,2 dollar op 27,43 dollar. Grootste winnaar was Red Hat. De leverancier van Linux-besturingssystemen noteerde maar liefst 20 procent in de plus op 6,44 dollar, nadat het met cijfers was gekomen die voldeden aan de verwachtingen. Analisten hadden eerder gerekend op een gering verlies.
Op de Dow lieten de technologische zwaargewichten Microsoft en IBM zich van hun beste kant zien. 's Werelds grootste softwareconcern won ruim 5 procent op 56,73 dollar en Big Blue zag de koersen met bijna 5 procent stijgen naar 93,5 dollar.
Minder goed verging het Motorola. De leverancier van mobiele telefoons gaat nog eens vierduizend banen schrappen. Dit keer bij de divisies voor communicatienetwerken; het totale verlies aan banen komt daarmee sinds eind vorig jaar op 22 duizend. Desondanks wist Motorola de beursweek af te sluiten met een geringe winst van bijna 2 procent op 15,99 dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-26T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.