Damrak houdt opgaande lijn vast

Het herstel op de Amsterdamse Effectenbeurs, dat eind vorige week inzette, zet zich deze week voort. De mogelijk aanstaande renteverlaging van de Europese Centrale Bank (ECB), plus positieve signalen van de Amerikaanse beurzen, vormden een steun in de rug voor een positieve koersontwikkeling.

Uiteindelijk sloot de belangrijkste graadmeter, de AEX, 3,66 procent hoger op 549,55 punten.
Of er nu sprake is van de aanzet tot een structureel herstel is nog maar de vraag. De markt is nog steeds uiterst kwetsbaar voor tegenvallend macro-economisch nieuws of winstwaarschuwingen van individuele bedrijven. Maar volgens sommige analisten heeft de markt, en dan met name de technologiesector, de bodem bereikt en zijn alle voorwaarden aanwezig voor een gestaag herstel.
In ieder geval werd die toon gisteren al gezet door telecommer KPN, dat de afgelopen weken nog klap op klap kreeg, maar dit keer een plus noteerde van 5 procent op 11,60 euro. KPN presenteerde maandag de jaarcijfers en deze waren conform de verwachtingen van analisten. Toch kampt het telecomconcern nog steeds met enorme schuldenlast als gevolg van de aanschaf van de peperdure Umts-licenties. Vandaar dat KPN een aanzienlijk deel van zijn deelnemingen in de verkoop doet, om zodoende aan het benodigde geld te komen.
Goed nieuws was er ook voor het ICT-bedrijf KSI, dat eind dit jaar uit de verliezen hoopt te zijn. Vorig jaar boekte KSI nog een nettoverlies van 1,8 miljoen euro op een omzet van 49,1 miljoen euro. De beleggers beloonden de goede vooruitzichten voor het bedrijf met een 10 procents koerswinst op 1,60 euro. Slechter nieuws was er voor het internetbedrijf Via Networks. Het aandeel van het aan de Amsterdamse genoteerde Amerikaanse bedrijf daalde na de winstwaarschuwing van maandagochtend met ongeveer 12 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-27T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.