Nasdaq moet weer stapje terug doen

Even leek het erop dat het vliegwiel dat eind vorige week op de Nasdaq werd aangezwengeld, ook deze week stevig zou doordraaien.

Maar gisteren liepen de gestage koersstijgingen toch weer vast. Volgens analisten was de vorige week ingezette rally met name te danken aan koopjesjagers, die zich voor een relatieve habbekrats technologie-aandelen aanschaften. Maar defundamentals voor een structureel herstel ontbreken nog steeds. De macro-economische cijfers zijn allesbehalve rooskleurig en beleggers weten dat ze elk moment weer verrast kunnen worden door onheilspellende winstwaarschuwingen van (toonaangevende) techbedrijven.
Een van die winstwaarschuwers was dit keer chipfabrikant PMC-Sierra dat 5 procent moest inleveren op 32,26 dollar. En binnen de chipsector moest ook LSI Logic flink terrein prijsgeven. Het aandeel verloor 12 procent op 18,04 dollar, nadat LSI Logic de overname bekend maakte van C-Cube Microsystems, dat is gespecialiseerd in onder andere digitale video. Beide bedrijven zorgden er mede voor dat de Philadelphia Semiconductor Index, de graadmeter van de chipsector, 3,7 procent van zijn waarde verloor.
Chipmachinefabrikant Silicon Valley Group (SVG), de aanstaande overnamepartner van ASM Lithography, kwam met een lagere omzetverwachting. Toch werd het aandeel door de beleggers nauwelijks afgestraft. Het aandeel SVG won zelfs ruim een procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-27T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.