Techsector Damrak vertoont wisselend beeld

De tmt-fondsen op het Damrak vertoonden gisteren een wisselend beeld. Desondanks steeg de AEX met 1,63 procent naar 558,49 punten.

Gedurende een groot deel van de beursdag stond het sein van de AEX nog op rood, maar dankzij de hogere opening van de Amerikaanse beurzen, wist de belangrijkste graadmeter er toch nog een eindspurt uit te persen.
Voor veel technologiefondsen kwam de rugwind te laat. De afgelopen twee dagen was een groot aantal techno's aan een voortvarend herstel begonnen, maar gisteren liepen de meeste koersraderen weer vast. Zo moet de leverancier van apparatuur aan de chipmarkt - de Midkapper Asmi - na de winstwaarschuwing van maandag 2 procent inleveren op 15,80 euro. Ook het aan de lokale markt genoteerde Cap Gemini kreeg de handen van de beleggers niet op elkaar, hoewel het automatiseringsbedrijf dit jaar dezelfde omzetstijging verwacht als vorig jaar (13 procent). Maar Cap Gemini koerste uiteindelijk ruim 3 euro lager op 143,95 euro.
Op de AEX moest Asml pas op de plaats maken. Eerder op de beursdag viel de chipmachine-fabrikant al iets terug, nadat was gebleken dat Asml's aanstaande overnamekandidaat Silicon Valley Group (SVG) slechter draait dan was verwacht. Ook KPN, KPNQwest en Getronics moesten een klein beetje terrein prijs geven, maar na een aanvankelijke verlieskoers wist kabelaar UPC uiteindelijk 3 procent te winnen op 7,67. UPC publiceert volgende week maandag als laatste van de grote fondsen zijn jaarcijfers.
Goed nieuws was er met name voor het lokale fonds Toolex Internatonal. Het bedrijf gaat samen met elektronicaconcern Philips apparatuur ontwikkelen voor de productie van overschrijfbare dvd-disks. Uiteindelijk steeg het aandeel Toolex met ruim 15 procent naar 6 euro.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-28T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.