Damrak weer met beide benen op de grond

De afgelopen dagen was er onder technologiefondsen op het Damrak sprake geweest van een kleine euforiestemming.

Maar na de uit Amerika overgewaaide winstwaarschuwingen van de Canadese leverancier van glasvezelnetwerken Nortel en de leverancier van handpalmcomputers Palm, sloeg de positieve stemming weer om in doemdenken. Onder druk van de meeste technologie- en telecomfondsen daalde de AEX met ruim 1 procent naar 552,77 punten.
Een van de sterkste dalers was telco Versatel dat ruim 5 procent moest inleveren op 6,07 euro, maar ook chipmachine-fabrikant Asml moest fors terug: met 4,32 procent op 25,45 euro. En hetzelfde gold voor Getronics en KPNQwest die respectievelijk 3,14 procent en 2,83 procent moesten inleveren. Ook Philips en KPN koersten, weliswaar licht, in de min.
Op de Midkapindex noteerde de leverancier van apparatuur Asmi een opvallend herstel. Het aandeel steeg met maar liefst 15,82 procent naar 18,30 euro, nadat Asmi dinsdag nog een tik had gekregen na de winstwaarschuwing van maandag. Automatiseringsbedrijf CMG kon daarentegen weinig goed doen bij beleggers en daalde met 4,37 procent naar 10,95 euro.
Op de lokale markt scoorde Nedgraphics 10 procent hoger op 11,30 euro, ondanks een nettowinst over het afgelopen jaar die met 28.900 euro aanzienlijk lager uit is gevallen dan de 2,3 miljoen euro over 1999. Maar deze lagere winst is grotendeels te wijten aan buitengewone lasten. Minder positief werden de jaarcijfers van IT-bedrijf Magnus beoordeeld. Ondanks een verdrievoudiging van de nettowinst over het afgelopen jaar naar 1,7 miljoen euro en een groei van de winst per aandeel van 0,03 naar 0,09 euro, kreeg het aandeel Magnus een tik van 5 procent op 3,50 euro. Waarschijnlijk had het ermee maken dat Magnus geen verwachtingen wilde geven over de resultaten voor dit jaar.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-29T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.