Techsector koerst lager op rustig Damrak

Op een tamelijk rustig Damrak, was er wederom sprake van een vertrouwd beeld voor de technologiefondsen: de meeste koersten in de min.

Het kabbelende karakter van de beursdag werd geïllustreerd door de slotstand van de belangrijkste graadmeter, de AEX. Deze sloot zo goed als onveranderd op 552,7 punten.
Op de AEX waren het met name de telecomgerelateerde fondsen die opnieuw fiks moesten inleveren. Zo sloot KPNQwest 12,73 procent lager op 12 euro en moest Versatel met 10,21 procent terug naar 5,45 euro. Ook kabelaar UPC zag de koers verder terugzakken: met 6,76 procent naar 7,03 euro. KPN maakte pas op de plaats, dankzij onder andere het bericht dat de telecommer een omvangrijke fiscale meevaller staat te wachten. KPN mag namelijk de verliezen bij zijn Duitse dochter E-plus aftrekken van de winst bij zijn Nederlandse mobiele tak, KPN Mobile. De koers van Philips moest een stapje terug doen op de dag dat topman 'bazooka' Boonstra zijn aandeelhouders voor het laatst toesprak. De koers van het elektronicaconcern daalde met 3,7 procent naar 30,95 euro.
Asmi was opnieuw de grote winnaar onder de Midkapfondsen. Na de winstwaarschuwing van maandag, steeg het aandeel woensdag al met bijna 16 procent naar 18,30 euro. Gisteren kwam daar nog eens bijna 5 procent bij op 19,20 euro. Asmi heeft van Amerikaanse zakenbanken een hogere waardering gekregen, omdat het in de Verenigde Staten nieuwe orders in de wacht heeft weten te slepen. Automatiseringsbedrijf CMG kon daarentegen weer weinig goed doen bij beleggers en daalde dit keer met 7,8 procent naar 10,10 euro.
Op de nieuwe markt scoorde Nedgraphics gisteren nog 10 procent hoger op 11,30 euro, maar vandaag moest het bedrijf met minus 12,83 procent fors inleveren op 9,85 euro. Nedgrahics scoorde over het afgelopen jaar met 28.900 euro een aanzienlijk lagere nettowinst dan de 2,3 miljoen euro over 1999. Maar deze lagere winst is grotendeels te wijten aan buitengewone lasten en een uitbreiding van het personeelsbestand.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-30T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.