Softwaresector kampt met winstwaarschuwingen

In de computersector mocht Dell dan voor een juichstemming zorgen, in de softwaresector is het nog steeds huilen met de pet op.

Gisteren regende het weer winstwaarschuwingen, dit keer van Autonomy, Hyperion, Talarian en webMethods. Het Engelse kennismanagementbedrijf Autonomy verwacht over het eerste kwartaal een winst per aandeel van 4 dollarcent op een omzet van 14 miljoen dollar. De analisten van First Call hadden echter gerekend op een winst per aandeel van 5 dollarcent.
Nog slechter staat hetbusiness intelligence-bedrijf Hyperion ervoor. Hyperion komt binnenkort met zijn derdekwartaalcijfers en rekent daarbij op een resultaat dat ergens ligt tussen een verlies per aandeel van 4 dollarcent en een kleine winst van 1 dollarcent per aandeel, op een omzet tussen de 122 en 127 miljoen dollar. Analisten gingen eerder nog uit van een winst per aandeel van 7 dollarcent.
Middleware-leverancier Talarian rekent tijdens zijn tweede kwartaal op een terugval van de omzet met 10 procent naar 4,1 miljoen dollar en een verlies per aandeel van 19 tot 21 dollarcent. Voor de leverancier van B2B-integratiesoftware webMethods waren de resultaten al niet veel beter. Het bedrijf houdt rekening met een resultaat dat ergens ligt tussenbreak even of een verlies van 3 dollarcent per aandeel en een omzet tussen de 60 en 62 miljoen dollar. Eerder gingen de analisten van First Call er nog van uit dat webMethods een winst van ergens tussen de 3 en 8 dollarcent per aandeel zou behalen en een omzet van 66,4 miljoen dollar.
Ondanks alle malaise, zagen de financieel analisten van Merrill Lynch de softwaresector toch nog van een lichtpuntje. Volgens het bureau zullen toch nog een redelijk aantal bedrijven kunnen voldoen aan de verwachtingen. Daarbij gaat het onder meer om crm-leverancier Siebel, dat zijn stabiele resultaten met name te danken heeft aan zijn marktleiderschap. Ookbusiness intelligence-leveranciers zoals Informatica, het Franse Business Objects en B2B-integrator SeeBeyond Technology staan er volgens Merrill Lynch dit kwartaal relatief goed voor.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-06T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.