Yahoo! boekt verlies over eerste kwartaal

Yahoo! heeft over het eerste kwartaal een nettoverlies geboekt en verwacht bovendien sterk lagere resultaten over 2001.

Het internetbedrijf, dat de tegenvallende resultaten wijt aan de kwakkelende economie en de terugval in online advertentiebestedingen, gaat voor het eerst wereldwijd in zijn personeelsbestand snijden. Het aantal werknemers wordt gekort met 12 procent, ofwel 420 banen. Yahoo! gaat daarnaast nog eens voor 40 tot 60 miljoen dollar saneren in het tweede kwartaal. Sommige services worden stopgezet en de marketinginspanningen worden sterk teruggeschroefd, maar het bedrijf wilde niet zeggen om welke internetdiensten en om hoeveel marketingreducties het precies gaat.
Over het eerste kwartaal boekte Yahoo! een nettoverlies van 11,5 miljoen dollar, een verlies van twee dollarcent per aandeel, vergeleken met een nettowinst van 67,6 miljoen dollar, of 11 dollarcent per aandeel over dezelfde periode vorig jaar. De analisten van First Call/Thomson Financial hadden gerekend opbreak even. De omzet viel met 22 procent terug naar 180,2 miljoen dollar. Een jaar eerder bedroeg de omzet nog 230,8 miljoen dollar.
Intussen zijn de aandelen Yahoo! 90 procent teruggevallen vergeleken met hetall time high van amper een jaar geleden, toen Yahoo! op 150 dollar koerste. Het aandeel sloot gisteren op de Nasdaq rond de 16,30 dollar.
Voor dit jaar rekent het bedrijf op een netto resultaat voor rente, belastingen, depreciatie en amortisatie dat ergens tussenbreak even en 50 miljoen dollar ligt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-12T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.