Motorola ontkent liquiditeitsproblemen

Motorola ontkent ten stelligste dat het door een omvangrijk aantal uitstaande vorderingen in liquiditeitsproblemen is geraakt.

Uit een niet nader omschreven rapport zou blijken dat Motorola vanaf eind vorig jaar de hoeveelheid uitstaande vorderingen heeft zien oplopen naar 6,4 miljard dollar. Maar Motorola zegt dat het tegen het einde van het eerste kwartaal van dit jaar een cashvoorraad had van 4,4 miljard dollar en 4,1 miljard dollar aan uitstaande vorderingen. Inmiddels is de cashvoorraad volgens Motorola opgelopen naar 4,5 miljoen dollar en de hoeveelheid uitstaande vorderingen geslonken naar 3,1 miljard dollar.
"Enige suggestie dat Motorola een dreigend liquiditeitsprobleem boven het hoofd hangt, is simpelweg niet juist en niet bewezen door de feiten", aldus Motorola's president en financiële man Bob Growney. Tijdens zijn jaarlijkse verklaring meldde Motorola dat het gedurende de periode 2000/2001 aanzienlijk kostenreducties en productvereenvoudigingen heeft doorgevoerd. Bovendien maakte de leverancier van onder andere chips en mobiele telefoons bekend dat het de omvang van zijn uitstaande rekeningen aanzienlijk heeft kunnen verminderen, door een verbetering van accountmanagement.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-09T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.