Morningstar begint ook in Nederland

Morningstar, een van de grootste financiële websites ter wereld, richt zich vanaf woensdag ook op Nederland.

Op deze site staat gratis uitgebreide informatie over de vijfhonderd belangrijkste beleggingsfondsen op de Nederlandse markt. Daarnaast vindt de belegger er analyses.
Door een sterrensysteem zijn de prestaties van een fonds visueel gemaakt. Beleggers kunnen in één oogopslag zien wat een fonds de afgelopen jaren heeft gedaan. Het doel is om het beleggend publiek in staat te stellen onderbouwde beleggingsbeslissingen te nemen.
De dienst wordt niet betaald door beleggingsfondsen, maar opereert onafhankelijk. Volgens Morningstar waarborgt dat de objectiviteit. Morningstar verwerft inkomsten door financiële informatie door te verkopen aan grote websites zoals Microsoft MoneyCentral, Quicken.com, America Online, YahooFinance en Netscape Personal Finance. De Nederlandse directie bestaat uit drie voormalige Robeco-analisten.
Steven Smit, directeur sales and marketing, zegt: "Door de vergrijzing is het belangrijk dat iedereen zelf het initiatief neemt om voor een appeltje voor de dorst te zorgen. We zien dat steeds meer mensen kiezen voor beleggen om zeker te zijn van een aantrekkelijk pensioen. Maar ook op korte termijn kan er natuurlijk winst worden geboekt. Door ons unieke sterrensysteem is de prestatie van een fonds in een klap zichtbaar. Beleggers hoeven dus niet zelf uit te gaan vogelen wat een fonds in de afgelopen jaren heeft gedaan. Met onze sterren en de uitgebreide analyse-rapporten wordt beleggen een stuk gemakkelijker."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-17T00:00:00.000Z Redactie VNUnet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.