Boze investeerders klagen DT aan

Een groep aandeelhouders heeft Deutsche Telekom gisteren officieel aangeklaagd wegens misleiding bij de beursgang van Europa's grootse telecombedrijf.

De officiële aanklacht volgde nadat Deutsche Telekom en de aandeelhouders niet tot een gelijk waren gekomen over een schikking.
Volgens de advocaten van de aandeelhouders heeft DT valse informatie gegeven over de waarde van zijn onroerend goed bij de uitgaven van de derde tranche aandelen. Als de aandeelhouders van de rechter gelijk krijgen, kan dat het Duitse bedrijf op een strop komen te staan van maar liefst een miljard euro.
Uiteraard ontkent het bedrijf alle beschuldigingen, maar dat kon niet voorkomen dat het aandeel ruim 5 procent in waarde kelderde toen het nieuws van de aanklacht gisteren bekend werd. Vorig jaar stapten veel kleinere aandeelhouders in Deutsche Telekom toen de regering 40 procent van de aandelen van het staatsbedrijf naar de beurs bracht. In drie rondes haalde de Bondsregering daarmee 30 miljard euro op. Zoals met zoveel telecombedrijven is ook DT flink in waarde gekelderd: de aandelen zijn nog maar een kwart waard van de emissieprijs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-18T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.