UniXS Solutions haalt vijf miljoen op

UniXS Solutions heeft van ABN-Amro Corporate Investments en Residentie Investments vijf miljoen gulden financiering verworven.

UniXS werd opgericht in juni 2000. Het bedrijf mikt op de relatief nieuwe markt van mobiel internet. Het bedrijf kreeg eerder al tien miljoen gulden los van investeerders en gebruikt het nieuwe geld voor de verdere ontwikkeling en uitbouw van producten in Nederland, vooruitlopend op de geplande Europese expansie vanaf het derde kwartaal dit jaar. Bij UniXS zijn op dit moment 25 mensen in dienst.
UniXS is een zogeheten mobieleapplication service provider(asp). De onderneming beheert een computerplatform voor mobiel internet dat fungeert als schakel tussen bedrijven en mobiele telecom operators. Met behulp van de programmatuur die draait op het UniXS platform kunnen bedrijven hun medewerkers en klanten mobiel toegang geven tot informatie. Dit gebeurt onder de naam van de onderneming zelf, geïntegreerd met de bestaande IT bedrijfsinfrastructuur.
De extra kapitaalinjectie wordt onder meer aangewend voor de ontwikkeling van services voor mobiele apparatuur die werkt met Gprs. Volgens de investeerders onderstreept de nieuwe investering in UniXS Solutions hun vertrouwen in het bedijf.
UniXS heeft diensten ontwikkeld voor een aantal product-markt combinaties. Voor financiële ondernemingen werd de Mobile Portfolio Manager gebouwd. Hiermee kunnen internet-brokers hun klanten hun portfeuille mobiel laten beheren. UniXS heeft de Mobile Portfolio Manager inmiddels aan een aantal partijen verkocht, waaronder een bank.
Voor mobiele portals is een suite van zogeheten Location Based Services voor Gprs in ontwikkeling. Het gaat hierbij om het mobiel aanbieden van informatie in de vorm van kaartjes, foto's en tekst over gebieden waar de mobiele gebruiker zich bevindt of waar hij of zij naar toe wil. Deze diensten zullen binnenkort worden getest op een Gprs-netwerk.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-18T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.