Winstwaarschuwing Hewlett Packard

Hewlett Packard waarschuwt dat de winst over het tweede kwartaal minimaal de helft lager uitvalt vanwege de tegenvallende consumentenvraag.

's Werelds op een na grootste computerfabrikant heeft aangekondigd wereldwijd drieduizend managementbanen te schrappen, om te komen tot vergaande kostenreducties. Volgens HP komt de nettowinst over het lopende kwartaal, dat eindigt op 30 april, uit op 13 tot 17 dollarcent per aandeel. De omzet daalt volgens het computerconcern met 2 tot 4 procent vergeleken met de omzet over het eerste kwartaal. Deze bedroeg toen 11,9 miljard dollar.
Net als de concurrentie, heeft Hewlett Packard zijn verwachtingen voor de nabije toekomst sterk naar beneden moeten bijstellen. HP heeft niet alleen last van de economische terugval in de Verenigde Staten, maar ook van de teruglopende vraag in andere delen van de wereld, zoals Europa en Azië. Inmiddels zijn HP's concurrenten begonnen met het reduceren van de prijzen van hun computers, in de hoop daarmee consumenten eerder tot aanschaf te verleiden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-19T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.