CMG keldert na temperen verwachtingen

CMG moest gisteren een koersdaling van bijna 20 procent incasseren na het temperen van de groeiprognose voor de mobiele tak Wireless Data Solutions.

De omzet in de eerste helft van dit jaar zal iets lager zijn dan in dezelfde periode vorig jaar. In het eerste kwartaal van 2001 steeg de omzet met bijna 10 procent naar 21,5 miljoen pond ten opzichte opzichte van de eerste drie maanden van 2000.
Bij de presentatie van de jaarcijfers eind februari gaf CMG nog aan een omzetgroei te verwachten voor haar telecomdivisie van minstens 50 procent bij een winstmarge van 20 procent. De telecomdivisie was het afgelopen jaar goed voor circa 20 procent van de omzet en eenderde van de winst.
De telecomdivisie is de grote groeier binnen CMG. Het onderdeel werd het afgelopen jaar binnen de onderneming verzelfstandigd en kreeg een eigen management.
De belangrijkste winstmaker is het door CMG ontwikkelde sms-systeem. Dat is nog altijd goed voor bijna 80 procent van de omzet in de divisie. CMG heeft daar hoge verwachtingen van: het aantal sms'jes groeit immers nog altijd explosief.
Voor de consultancy-diensten op het gebied van ICT, waar CMG het overgrote deel van omzet haalt, blijft de automatiseerder bij de eerder uitgesproken verwachting van een redelijk aantrekkende groei. Van de problemen op de Amerikaanse ICT-markt merkt de dienstverlener naar eigen zeggen niets.
 
Sjaak Smakman
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.