Microsoft boekt licht hogere winst

Microsoft heeft ondanks de terugval in de vraag naar PC's, over het derde fiscale kwartaal bemoedigende resultaten laten zien.

De softwaregigant meldde over het afgelopen kwartaal een toename van 7 procent in de omzet van desktop-applicaties naar 2,4 miljard dollar. De verkoop van Windows 2000 Professional steeg met 40 procent, maar Microsoft wilde nog geen absolute cijfers verstrekken.
Microsoft meldde een sterke groei in zijn zakelijke desktops, vooral wat betreft de Client Access Licenses (Cal's) voor Windows 2000. Verder noteerde het softwareconcern een sterke groei van 22 procent voor zijn zakelijke servers, waarbij het onder andere gaat om de SQL Server 2000 en Exchange 2000.
Maar voor het vierde kwartaal verwacht Microsoft een lagere groei in zowel de desktop- als de zakelijke serveractiviteiten. Toch hoopt het softwareconcern dat de lancering van Office XP aan het einde van het kwartaal voor een groeistimulans kan zorgen.
Al met al steeg de nettowinst over het afgelopen kwartaal met 2,7 procent. Het softwareconcern boekte daarmee een winst per aandeel van 0,44 dollar, terwijl in het vorige kwartaal nog een winst per aandeel van 0,43 dollar werd geboekt. De omzet steeg met 14 procent naar 6,4 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-20T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.