UPC in wiek geschoten door oordeel Moody's

UPC is uiterst ontstemd over de afwaardering die de toonaangevende kredietbeoordelaar Moody's het kabelbedrijf vorige week heeft gegeven.

UPC-topman Marc Schneider zegt het "fundamenteel oneens" te zijn met de kredietoordeel 'negatief' dat Moody's over UPC gaf. Moody's vindt de schuldenlast van UPC (8,4 miljard dollar) dermate hoog, dat het beleggers adviseert niet in het fonds te stappen. Moody's categoriseerde daarmee UPC's obligatieleningen alsjunk bond. De kredietbeoordelaar heeft bovendien twijfels of het kabelbedrijf in staat is in het huidige economische klimaat uit de problemen te komen.
In een persbericht verklaart UPC zeer teleurgesteld te zijn over het oordeel van Moody's. Bovendien is UPC "het fundamenteel oneens met de analayse". "We erkennen dat de marktomstandigheden zijn veranderd", aldus UPC-topman Schneider. "Maar wij halen onze financiële doelstellingen en voeren ons bedrijfsplan uit. Dit oordeel heeft geen invloed op onze huidige rentebetalingen."
Om de schuldenlast te verminderen, snijdt UPC al enige tijd in de kosten. Het afgelopen jaar gaf het kabelbedrijf 250 miljoen euro per maand uit. Dit moet teruggeschroefd worden naar 150 miljoen euro. Dit kwartaal hoopt UPC de eerste resultaten van deze bezuinigingen te zien. De beleggers straften vrijdag na de kredietbeoordeling van Moody's het aandeel UPC af met een koersdaling van 9 naar 5,88 euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-23T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.